Kop kaffe Fantastisk til kolesterolniveauer

Store mængder kaffe er ikke gode til hjertet såvel som blodkar, men at drikke kun et par kopper om dagen reducerer faren for hjerte -kar -sygdom. Epidemiologer har forstået dette i et par år. Imidlertid nøjagtigt, hvor moderat kaffeindtagelse beskytter hjertet, var ikke kendt. indtil nu.

Forbindelsen mellem kaffe såvel som hjerte-kar-sygdom er Marokkos fodboldlandshold Trøje repræsenteret af en TSG 1899 Hoffenheim Trøje J-kurve. Grafen nedenfor er fra en finsk forskningsundersøgelse offentliggjort i 2004. [J Nutr. 2004 SEP; 134 (9): 2381-6.] Det viser forbindelsen mellem kaffebrug såvel som antallet af situationer med hjerteanfald hos middelaldrende mænd.

Forskerne overvågede to tusinde fyr i fem år.

Som grafen viser, har et kaffeindtag på seks hundrede ml hver dag en beskyttende effekt. Præcis hvordan dette fungerer forklares i en schweizisk forskningsundersøgelse, der blev offentliggjort Paris Saint-Germain Trøje for nylig i American Journal of Medical Nutrition. I denne forskningsundersøgelse leverede forskerne ti testpersoner en kop kaffe tidligt om morgenen såvel som derefter tog blodprøver. Finnerne udsatte derefter det ‘dårlige kolesterol’ LDL i prøverne for kobberioner. Disse oxiderer LDL. Oxideret LDL er ret dårlig for blodkarene.

Forskerne observerede, at efter at have drukket kaffe blev LDL i testpersonerne sikret mod oxidation. I det mindste tog det længere tid, før LDL blev oxideret.

Umiddelbart efter at have drukket kaffen opstår der intet – men LDL i en prøve taget en halv time efter at have drukket kaffe oxiderer meget langsommere. såvel som LDL i en prøve taget en time efter indtagelse oxiderer endnu meget langsommere.

Da forskerne analyserede LDL, så de hvorfor. Efter at have drukket kaffen, indlejrede fenoler i kaffen som ferulinsyre såvel som den tilhørende chlorogene syre sig selv i LDL. Disse forbindelser undgår LDL fra at blive oxideret.

Og det er ikke kun de fenoler, der er indarbejdet i LDL. ”Inkorporering i LDL blev allerede vist for kun et par andre fenoliske forbindelser”, skriver forskerne. De henviser til “quercetin såvel som catechin, daidzein såvel som genistein, rutin såvel som quercetin såvel som tyrosol.” Disse stoffer opdages i miljøvenlig te, soja såvel som olivenolie.

For øvrig blev forskningsundersøgelsen finansieret – du gættede det – af fødevareindustrien. I denne situation af institutter med videnskabelige klingende navne finansieret af sektoren, såsom Institute for Scientific Info om kaffe såvel som de fysiologiske virkninger af kaffeudvalget.

Kaffedrikke inducerer inkorporering af phenolsyrer i LDL såvel som øger LDL’s modstand til ex vivo -oxidation hos mennesker.
Abstrakt

BAGGRUND:

Epidemiologisk såvel som interventionsundersøgelser antyder, at både diætplan som helhed såvel som enkelt diætelementer er inkluderet i faren for åreforkalkning. Modstanden for LDL til oxidativ justering er et ex vivo -tegn på risiko, der moduleres af diætkomponenter. Kaffe inkluderer phenolforbindelser med antioxidantaktivitet. Disse molekyler opdages i plasma efter brugen af kaffe, såvel som det er vist, at de in vitro er i stand til at reducere LDL’s følsomhed for oxidation.

OBJEKTIV:

Formålet med denne forskningsundersøgelse var at vurdere virkningen af kaffeforbrug på redoxtilstanden for LDL som moduleret af den mulige inkorporering af phenolsyrer i LDL.

DESIGN:

Ti sunde frivillige drak efter en hurtig overnatning 200 ml filtreret kaffe. Blod blev trukket før såvel som 30 samt 60 minutter efter at have drukket. Ændringer i LDL-redox-tilstand blev vurderet ved afgørelse af LDL-resistens over for oxidativ justering såvel som koncentrationen af LDL (-), en mildt modificeret, elektronegativ LDL-subfraktion. Chlorogen såvel som phenolsyrer -koncentration i LDL blev bestemt ved elektrokemisk HPLC.

Resultater:

LDL’s modstand mod oxidativ justering forbedret betydeligt efter kaffedrinkning, men LDL (-) -koncentrationen steg ikke. Koncentrationen til LDL for konjugerede udvikler af koffeisk, P-koumarisk såvel som ferulinsyrer forbedret betydeligt efter kaffedrinkning.

Konklusion:

At drikke 200 ml (1 kop) kaffe inducerer et løft i LDL’s modstand mod oxidativ modifikation, sandsynligvis som et resultat af inkorporering af kaffens phenolsyrer i LDL.

PMID: 17823423 [PubMed – indekseret for Medline]

Kilde:

Store mængder kaffe er ikke gode til hjertet såvel som blodkar, men at drikke kun et par kopper om dagen reducerer faren for hjerte -kar -sygdom. Epidemiologer har forstået dette i et par år. Imidlertid nøjagtigt, hvor moderat kaffeindtagelse beskytter hjertet, var ikke kendt. indtil nu. Forbindelsen mellem kaffe såvel som hjerte-kar-sygdom er Marokkos fodboldlandshold…

Leave a Reply

Your email address will not be published.