Hollandsk fodboldtræner dukker op med en vellykket afgørelse i situationen mod den tidligere arbejdsgiver

Blaser Mills Law har vundet en milepælssituation i fodbold vedrørende Force Majeure såvel som Covid-19

Sportschef hos firmaet såvel som den tidligere ekspertfodboldspiller, David Winnie, fik succes med sin forsikringskrav til FIFA Fodboldret på vegne af den hollandske fodboldtræner, René Hiddink, mod hans tidligere arbejdsgiver, Football Association of Maldives [FAM] .

Beslutningen er vigtig i dens omformering såvel som anvendelse af FIFA’s Covid-19-politik såvel som samspillet mellem denne politik med ‘Force Majeure’ bestemmelser i fodboldkontrakter-en klausul, der typisk opdages i ansættelsesaftaler, der giver en fest for at blive undskyldt fra Deres forpligtelser, hvis der opstår en begivenhed, hvilket er uden fornuftig kontrol.

Baggrund for sagen

I januar 2021 var hr. Hiddink såvel som FAM enige om betingelserne i en ansættelseskontrakt, hvor hr. Hiddink Arsenal FC Trøje blev udnævnt til assisterende træner af Maldivenes herrenes nationale fodboldhold i en treårsperiode.

Imidlertid informerede FAM Hiddink knap tre måneder ind i sin embedsperiode, at fodbold på Maldiverne ville blive standset på ubestemt tid på grund af den covid-19-pandemi, såvel som at der ikke var tilstrækkelige penge til at fortsætte med at ansætte ham i sin rolle.

Dage senere sendte FAM hr. Hiddink en opsigelsesmeddelelse, der specificerede, at hans ansættelseskontrakt blev opsagt på grund af Covid-19-pandemien, der henviste til ‘Force Majeure’ -klausulen i hr. Hiddinks kontrakt.

Hr. Hiddink indgav sit forsikringskrav ved FIFA -domstolen i september 2021 og søgte erstatning svarende til opholdsværdien af hans ansættelseskontrakt. Fam modsatte sig kravet og hævdede, at fejringerne var nået til en ‘gensidig forståelse’ for at opsige kontrakten, såvel som at opsigelsen tjente ‘fælles velfærd’ for fodbold i Maldiverne, forudsat at ‘betydelige monetære såvel som økonomiske tab’ udløses af pandemien, som i sig selv udgjorde en force majeure -begivenhed, der berettigede opsigelsen af kontrakten.

I sin beslutning afviste FIFA Football Tribunal FAMs Force Majeure -støtte i sin helhed og bemærkede – som hr. Hiddink – som konklusionen – at kontrakten blev gået ind i under pandemien, og derfor var virkningerne af pandemien muligvis ikke uforudset.

Som et resultat er FAM blevet købt for at betale hr. Hiddink den fulde opholdsværdi af kontrakten som skader sammen med renter.

David Winnie, leder af Sport, sagde: ”Forståeligt nok er hr. Hiddink absolut tilfreds med dette resultat såvel som vores klients holdning såvel som tarme i at bringe denne sag, før FIFAs fodboldret er blevet fuldstændig retfærdiggjort.

”En force majeure-støtte, der er baseret på Covid-19, kan ikke bruges som en tæppe-begrundelse for at resonnere en fest fra dens kontraktlige forpligtelser, såvel som hver omstændighed bør tænkes på fra sag til sag.

“Denne beslutning opretholder FIFAs politik for ‘opsigelse uden blot årsag’ såvel som sender en Fjern besked til fodbold rundt om i verden på parametrene Bologna FC 1909 Trøje såvel som Liverpool FC Trøje begrænsninger for at udnytte en force majeure-støtte under Covid-19. Vi vil gerne takke Ashley Cukier fra Littleton Chambers for hans støtte såvel som viden i hele denne sag. ”

FIFA -domstolens fulde beslutning kan findes her.

Del dette:
Facebook
Twitter
E -mail

Blaser Mills Law har vundet en milepælssituation i fodbold vedrørende Force Majeure såvel som Covid-19 Sportschef hos firmaet såvel som den tidligere ekspertfodboldspiller, David Winnie, fik succes med sin forsikringskrav til FIFA Fodboldret på vegne af den hollandske fodboldtræner, René Hiddink, mod hans tidligere arbejdsgiver, Football Association of Maldives [FAM] . Beslutningen er vigtig i…

Leave a Reply

Your email address will not be published.